CUMHURİYETİN 102. YILI MUT’TA COŞKUYLA KUTLANDI
CUMHURİYETİN 102. YILI MUT’TA COŞKUYLA KUTLANDI
MERSİN (MA) – Mersin’in Mut ilçesinde, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 102. yılı büyük bir coşkuyla kutlandı.
Mut İlçe Stadı’nda düzenlenen törene ilçe halkı yoğun ilgi gösterdi. Programa Mut Kaymakamı Osman Çelikkol, Mut Belediye Başkanı Murat Orhan, Garnizon Komutanı Binbaşı Mustafa Demirtaş, kurum amirleri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende, Kaymakam Osman Çelikkol ve protokol üyeleri öğrenci ve vatandaşların bayramını kutladı. Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı yapan Kaymakam Çelikkol, Cumhuriyet’in 102. yıl dönümünü büyük bir gururla kutladıklarını belirterek şu ifadeleri kullandı:
“Çok değerli Mutlu vatandaşlarım, kıymetli şehit yakınlarımız, gazilerimiz, öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz; hepinize en içten dileklerimle Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyorum. Bugün Cumhuriyetimizin 102. yıl dönümünü kutlamanın gururunu yaşıyoruz. Cumhuriyet, Türk milletinin Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde verdiği eşsiz bir bağımsızlık mücadelesinin, kahramanlık ve vatan sevgisinin simgesidir. Bu ruhu sonsuza dek yaşatacağız.”
Programda öğrenciler tarafından şiirler okundu, halk oyunları ve okul gösterileri sunuldu. Şehit Emin Çelik Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı bayrak gösterisi ise izleyicilerden büyük alkış aldı.
Kutlamalar, dereceye giren öğrencilere ödüllerin verilmesinin ardından düzenlenen kortej yürüyüşüyle sona erdi.