PROMOSYON

Bursa Osmangazi kreşlerinde miniklere iş güvenliği eğitimi

Eğitim 03.11.2025 - 12:09, Güncelleme: 03.11.2025 - 12:09 548 kez okundu.
 

Bursa Osmangazi kreşlerinde miniklere iş güvenliği eğitimi

Bursa Osmangazi Belediyesi’ne bağlı kreş ve gündüz bakım evlerinde düzenlenen ‘İş Güvenliği Farkındalık Eğitimi’ ile minik öğrenciler, güvenli yaşamın temellerini eğlenceli etkinliklerle öğrendi.BURSA (İGFA) - Bursa Osmangazi Belediyesi, çocuklara erken yaşta güvenlik bilinci kazandırmak ve onları çevrelerine karşı daha duyarlı bireyler olarak yetiştirmek amacıyla ‘İş Güvenliği Farkındalık Eğitimi’ düzenledi. Candan Genceroğlu Kreş ve Gündüz Bakım Evi’nde gerçekleşen programın ilk aşamasında uzmanlar, iş güvenliğinin önemine değindi. Eğitimi büyük dikkatle takip eden minikler, daha sonra koruyucu kask, yelek, gözlük gibi donanımları uygulamalı olarak deneyimledi. Bunun yanı sıra iş güvenliği tabelalarından oluşan sek sek oyunu ile çocuklar, hem doyasıya eğlendi hem de öğrendiklerini pekiştirdi. ‘Ağaç yaşken eğilir’ mottosundan yola çıkarak iş güvenliği bilincini erken yaşta vermeyi hedeflediklerini söyleyen İş Güvenliği Uzmanı Banu Erel, “Normalde biz bu eğitimleri iş yerlerinde, yetişkinlere ve çalışanlara yönelik veriyoruz. Fakat çağımızın gereklilikleri doğrultusunda, çocuklarımızın da bu bilinci küçük yaşta edinip hayatlarının ilerleyen dönemlerinde uygulayabilmeleri için çalışıyoruz. Hedefimiz, çocukların burada öğrendiklerini sadece kendilerinde bırakmamaları; ailelerine, okullarında arkadaşlarına anlatmaları. Aynı zamanda evde ve trafikte uygulamaları. Böylece güvenli bir yaşam sürdürebilmeleri adına kalıcı bir farkındalık oluşturmak istiyoruz. Şu anda bu çalışmayı Osmangazi Belediyesi’ne bağlı tüm kreşlerde başlattık. Çocuklarımıza faydalı olmak bizler için çok kıymetli” dedi.

Bursa Osmangazi Belediyesi’ne bağlı kreş ve gündüz bakım evlerinde düzenlenen ‘İş Güvenliği Farkındalık Eğitimi’ ile minik öğrenciler, güvenli yaşamın temellerini eğlenceli etkinliklerle öğrendi.

BURSA (İGFA) - Bursa Osmangazi Belediyesi, çocuklara erken yaşta güvenlik bilinci kazandırmak ve onları çevrelerine karşı daha duyarlı bireyler olarak yetiştirmek amacıyla ‘İş Güvenliği Farkındalık Eğitimi’ düzenledi.

Candan Genceroğlu Kreş ve Gündüz Bakım Evi’nde gerçekleşen programın ilk aşamasında uzmanlar, iş güvenliğinin önemine değindi. Eğitimi büyük dikkatle takip eden minikler, daha sonra koruyucu kask, yelek, gözlük gibi donanımları uygulamalı olarak deneyimledi.

Bunun yanı sıra iş güvenliği tabelalarından oluşan sek sek oyunu ile çocuklar, hem doyasıya eğlendi hem de öğrendiklerini pekiştirdi.

‘Ağaç yaşken eğilir’ mottosundan yola çıkarak iş güvenliği bilincini erken yaşta vermeyi hedeflediklerini söyleyen İş Güvenliği Uzmanı Banu Erel, “Normalde biz bu eğitimleri iş yerlerinde, yetişkinlere ve çalışanlara yönelik veriyoruz. Fakat çağımızın gereklilikleri doğrultusunda, çocuklarımızın da bu bilinci küçük yaşta edinip hayatlarının ilerleyen dönemlerinde uygulayabilmeleri için çalışıyoruz. Hedefimiz, çocukların burada öğrendiklerini sadece kendilerinde bırakmamaları; ailelerine, okullarında arkadaşlarına anlatmaları. Aynı zamanda evde ve trafikte uygulamaları. Böylece güvenli bir yaşam sürdürebilmeleri adına kalıcı bir farkındalık oluşturmak istiyoruz. Şu anda bu çalışmayı Osmangazi Belediyesi’ne bağlı tüm kreşlerde başlattık. Çocuklarımıza faydalı olmak bizler için çok kıymetli” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mutajans.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.