PROMOSYON

Denizli’de akadınlara zeybek kursu başladı

Kültür-Sanat 09.12.2025 - 16:54, Güncelleme: 09.12.2025 - 16:54 77 kez okundu.
 

Denizli’de akadınlara zeybek kursu başladı

Denizli Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı Halk Oyunları Topluluğu, kent genelinde kadınlara yönelik anlamlı bir projeyi hayata geçirdi. “Zeybek Bilmeyen Kadın Kalmasın” adıyla başlatılan çalışma, her yaştan kadına Harmandalı Zeybeği’ni öğrenme fırsatı sunuyor.DENİZLİ (İGFA) - Yaş sınırının bulunmadığı proje ile kadınların geleneksel kültürümüzün önemli bir parçası olan zeybek oyununu öğrenmeleri, aynı zamanda günlük yaşamın yoğunluğundan uzaklaşıp kendilerine özel bir zaman ayırmaları hedefleniyor. Eğitimlerin kent genelinde yaygın şekilde sürdürüleceği ifade edildi. BAŞKAN ÇAVUŞOĞLU: “KADINLARIMIZ ARTIK DÜĞÜNLERDE SADECE İZLEYEN DEĞİL, OYNAYAN OLACAK” Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, birçok alanda kadınlara yönelik ücretsiz kurslar düzenlediklerini belirterek, yüzme eğitimlerinin ardından zeybek kurslarını da hizmete sunmaktan memnuniyet duyduklarını ifade etti. Başkan Çavuşoğlu, “Kadınlarımızın sosyal hayata daha güçlü katılması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yüzme kurslarımızdan sonra şimdi de ‘Zeybek Bilmeyen Kadın Kalmasın’ projesiyle kadınlarımıza hem kültürümüzü öğretiyor, hem de kendilerine keyifli bir zaman ayırmalarını sağlıyoruz. Bundan böyle düğünlerde sadece erkeklerin değil, kadınlarımızın da zeybek oynadığını göreceğiz” dedi. Proje kapsamında düzenlenen eğitimlerle, zeybek kültürünün daha geniş kitlelere ulaşması ve kadınların bu güçlü folklorik geleneği yaşayarak öğrenmesi amaçlanıyor.

Denizli Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı Halk Oyunları Topluluğu, kent genelinde kadınlara yönelik anlamlı bir projeyi hayata geçirdi. “Zeybek Bilmeyen Kadın Kalmasın” adıyla başlatılan çalışma, her yaştan kadına Harmandalı Zeybeği’ni öğrenme fırsatı sunuyor.

DENİZLİ (İGFA) - Yaş sınırının bulunmadığı proje ile kadınların geleneksel kültürümüzün önemli bir parçası olan zeybek oyununu öğrenmeleri, aynı zamanda günlük yaşamın yoğunluğundan uzaklaşıp kendilerine özel bir zaman ayırmaları hedefleniyor. Eğitimlerin kent genelinde yaygın şekilde sürdürüleceği ifade edildi.

BAŞKAN ÇAVUŞOĞLU: “KADINLARIMIZ ARTIK DÜĞÜNLERDE SADECE İZLEYEN DEĞİL, OYNAYAN OLACAK”

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, birçok alanda kadınlara yönelik ücretsiz kurslar düzenlediklerini belirterek, yüzme eğitimlerinin ardından zeybek kurslarını da hizmete sunmaktan memnuniyet duyduklarını ifade etti. Başkan Çavuşoğlu, “Kadınlarımızın sosyal hayata daha güçlü katılması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yüzme kurslarımızdan sonra şimdi de ‘Zeybek Bilmeyen Kadın Kalmasın’ projesiyle kadınlarımıza hem kültürümüzü öğretiyor, hem de kendilerine keyifli bir zaman ayırmalarını sağlıyoruz. Bundan böyle düğünlerde sadece erkeklerin değil, kadınlarımızın da zeybek oynadığını göreceğiz” dedi. Proje kapsamında düzenlenen eğitimlerle, zeybek kültürünün daha geniş kitlelere ulaşması ve kadınların bu güçlü folklorik geleneği yaşayarak öğrenmesi amaçlanıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mutajans.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.