Kurumlar karma iş gücüne geçiş için istekli

Ekonomi (AA) - Anadolu Ajansı | 17.05.2022 - 13:00, Güncelleme: 17.05.2022 - 12:57 1841+ kez okundu.
 

Kurumlar karma iş gücüne geçiş için istekli

Kurumlar karma iş gücüne geçiş için istekli

İSTANBUL (AA) - Deloitte Türkiye ve Workflex iş birliği ile hazırlanan Karma İş Gücüne Geçiş Hazırlık Değerlendirmesi Kurum Araştırma Raporu'nun lansmanı Workinton ev sahipliğinde gerçekleştirildi.Deloitte'ten yapılan açıklamaya göre, özellikle salgın döneminde daha da yaygınlaşan karma iş gücü (KİG) modelinde şirketler, iş gücünü sadece geleneksel kadrolu çalışma modelinde çalışanlardan oluşturmak yerine, ihtiyaçları doğrultusunda gerekli beceri ve yetkinliklere sahip kişilerle belirli süreler boyunca çalışmaya yöneliyor. Bu model sayesinde çeşitliliğe sahip iş gücünün belirli oranlarda harmanlamış olması avantajı da söz konusu.Araştırmanın online anket bölümüne 9 farklı sektörde faaliyet gösteren 138 şirketten 215 kişi katılırken, birebir telefon görüşmeleriyle toplam 515 bin 300’ü aşkın çalışanı temsil eden 9 üst düzey yöneticinin görüşleri alındı.Açıklamada görüşlerine yer verilen Deloitte Türkiye İnsan Yönetimi Hizmetleri Lideri Cem Sezgin, salgınla birlikte insan hayatına hızla giren uzaktan çalışma modelinin tüm dünyada kurumları büyük bir değişimin içine soktuğunu belirtti.Sezgin, şunları kaydetti:"Birçok şirket tek tip çalışma düzeninden daha esnek çalışma düzenine doğru iş planlarını değiştirmeye başladı. Bu gelişmeler de bizlere aslında kurumların çoğunun karma iş gücüne geçiş için istekli olduklarını ve bu konuyu gündemlerine aldıklarını gösteriyor. Türkiye’de de şirketlerin iş gücü dönüşümünü büyük oranda gündemlerine aldıklarını, hatta çoğunlukla uygulamaya koyduklarını gözlemliyoruz."Workflex kurucusu Zeynep Bilgiç ise, araştırma iç görülerini değerlendirirken yetenek açığı probleminin tüm şiddetiyle devam ettiğini söyledi.Katılımcıların mevcut durumları ve gelecek beklentileri göz önünde bulundurulduğunda yüzde 94’ünün yetenek açığı sorunuyla karşı karşıya olduğunu belirten Bilgiç, "Karma İş Gücü Modeli verimlilik artışı, çeviklik gibi avantajlarının yanı sıra yetenek ekosisteminden ihtiyaçlar doğrultusunda sistematik ve stratejik olarak faydalanma imkanı sağlayarak bu kronikleşen probleme de kalıcı çözüm sunuyor. Şunu görüyoruz ki dünyada paylaşım ekonomisi giderek yaygınlaşırken, yeteneklerden en üst seviyede faydalanmak çok stratejik hale geldi." ifadelerini kullandı.
Kurumlar karma iş gücüne geçiş için istekli

İSTANBUL (AA) - Deloitte Türkiye ve Workflex iş birliği ile hazırlanan Karma İş Gücüne Geçiş Hazırlık Değerlendirmesi Kurum Araştırma Raporu'nun lansmanı Workinton ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Deloitte'ten yapılan açıklamaya göre, özellikle salgın döneminde daha da yaygınlaşan karma iş gücü (KİG) modelinde şirketler, iş gücünü sadece geleneksel kadrolu çalışma modelinde çalışanlardan oluşturmak yerine, ihtiyaçları doğrultusunda gerekli beceri ve yetkinliklere sahip kişilerle belirli süreler boyunca çalışmaya yöneliyor. Bu model sayesinde çeşitliliğe sahip iş gücünün belirli oranlarda harmanlamış olması avantajı da söz konusu.

Araştırmanın online anket bölümüne 9 farklı sektörde faaliyet gösteren 138 şirketten 215 kişi katılırken, birebir telefon görüşmeleriyle toplam 515 bin 300’ü aşkın çalışanı temsil eden 9 üst düzey yöneticinin görüşleri alındı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Deloitte Türkiye İnsan Yönetimi Hizmetleri Lideri Cem Sezgin, salgınla birlikte insan hayatına hızla giren uzaktan çalışma modelinin tüm dünyada kurumları büyük bir değişimin içine soktuğunu belirtti.

Sezgin, şunları kaydetti:

"Birçok şirket tek tip çalışma düzeninden daha esnek çalışma düzenine doğru iş planlarını değiştirmeye başladı. Bu gelişmeler de bizlere aslında kurumların çoğunun karma iş gücüne geçiş için istekli olduklarını ve bu konuyu gündemlerine aldıklarını gösteriyor. Türkiye’de de şirketlerin iş gücü dönüşümünü büyük oranda gündemlerine aldıklarını, hatta çoğunlukla uygulamaya koyduklarını gözlemliyoruz."

Workflex kurucusu Zeynep Bilgiç ise, araştırma iç görülerini değerlendirirken yetenek açığı probleminin tüm şiddetiyle devam ettiğini söyledi.

Katılımcıların mevcut durumları ve gelecek beklentileri göz önünde bulundurulduğunda yüzde 94’ünün yetenek açığı sorunuyla karşı karşıya olduğunu belirten Bilgiç, "Karma İş Gücü Modeli verimlilik artışı, çeviklik gibi avantajlarının yanı sıra yetenek ekosisteminden ihtiyaçlar doğrultusunda sistematik ve stratejik olarak faydalanma imkanı sağlayarak bu kronikleşen probleme de kalıcı çözüm sunuyor. Şunu görüyoruz ki dünyada paylaşım ekonomisi giderek yaygınlaşırken, yeteneklerden en üst seviyede faydalanmak çok stratejik hale geldi." ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mutajans.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.