PROMOSYON

Mersin Mut’ta çiçek açan kayısı ağaçları zirai dronla ilaçlandı

Genel (MA) - MUTAJANS | 08.03.2025 - 15:00, Güncelleme: 08.03.2025 - 15:00 2563 kez okundu.
 

Mersin Mut’ta çiçek açan kayısı ağaçları zirai dronla ilaçlandı

Mersin Mut’ta çiçek açan kayısı ağaçları zirai dronla ilaçlandı

Mersin Mut’ta çiçek açan kayısı ağaçları zirai dronla ilaçlandı Türkiye'nin sofralık kayısı üretiminin büyük bölümünün gerçekleştirildiği Mersin'in Mut ilçesinde çiçek açan ağaçlar zirai dronla ilaçlandı. Sahip olduğu iklim özelliğinden dolayı çok sayıda ürünün yetiştiği, "meyve deposu" olarak bilinen ilçede, kayısı ağaçları çiçek açtı. Üreticiler çiçek açan ağaçları dronla ilaçladı. Mut Ziraat Odası Başkanı Muharrem Yılmaz, gazetecilere, ilçenin kayısı üretiminde önemli rol oynadığını söyledi. Mut ilçesinde 77 bin 800 dekarda kayısı üretiminin yapıldığına belirten Yılmaz, "Bu yıl havaların ısınmasıyla ağaçlarımız çiçek açmıştır. Ağaçlarımızda monilya hastalığı olmaması için ilaçlama yapıyoruz. İlaçları dronla atıyoruz. Buradan tüm çiftçilerimizi üreticilerimizi uyarmak durumundayız. Monilya ilacı atarken lütfen zehir katmayalım. Zehir arıları öldürür ve tozlanmayı önler." diye konuştu. İlaçlama yapan Emre Badar da dronla yapılan zirai ilaçlamada su tasarrufu gerçekleştirdiklerini dile getirerek, bu yöntemle ilaçlamayı daha sistematik yaptıklarını kaydetti.  
Mersin Mut’ta çiçek açan kayısı ağaçları zirai dronla ilaçlandı

Mersin Mut’ta çiçek açan kayısı ağaçları zirai dronla ilaçlandı

Türkiye'nin sofralık kayısı üretiminin büyük bölümünün gerçekleştirildiği Mersin'in Mut ilçesinde çiçek açan ağaçlar zirai dronla ilaçlandı.

Sahip olduğu iklim özelliğinden dolayı çok sayıda ürünün yetiştiği, "meyve deposu" olarak bilinen ilçede, kayısı ağaçları çiçek açtı.

Üreticiler çiçek açan ağaçları dronla ilaçladı.

Mut Ziraat Odası Başkanı Muharrem Yılmaz, gazetecilere, ilçenin kayısı üretiminde önemli rol oynadığını söyledi.

Mut ilçesinde 77 bin 800 dekarda kayısı üretiminin yapıldığına belirten Yılmaz, "Bu yıl havaların ısınmasıyla ağaçlarımız çiçek açmıştır. Ağaçlarımızda monilya hastalığı olmaması için ilaçlama yapıyoruz. İlaçları dronla atıyoruz. Buradan tüm çiftçilerimizi üreticilerimizi uyarmak durumundayız. Monilya ilacı atarken lütfen zehir katmayalım. Zehir arıları öldürür ve tozlanmayı önler." diye konuştu.

İlaçlama yapan Emre Badar da dronla yapılan zirai ilaçlamada su tasarrufu gerçekleştirdiklerini dile getirerek, bu yöntemle ilaçlamayı daha sistematik yaptıklarını kaydetti.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mutajans.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.