Mersin'de tropikal meyve guavanın hasadı başladı

Ekonomi (AA) - Anadolu Ajansı | 29.08.2021 - 20:18, Güncelleme: 29.08.2021 - 20:18 2995+ kez okundu.
 

Mersin'de tropikal meyve guavanın hasadı başladı

Mersin'de tropikal meyve guavanın hasadı başladı

MERSİN (AA) - Mersin'in Silifke ilçesinde tropikal meyve guavanın hasadına başlandı. Sökün Mahallesi'nde, ziraat mühendisi Mustafa Levent, 12 yıl önce 8 dönüm arazisinde limona alternatif olarak guava meyvesi yetiştirmeye karar verdi. Yaklaşık 10 yıldır guava ağaçlarından ürün alan Levent, bu yıl da 1500 ağaçtaki tropikal meyvelerinin hasadına başladı. Levent, gazetecilere, meyveden yılda ortalama 15 ton ürün aldığını belirterek, şunları kaydetti: "Limon bahçesi yapmıştım. Limonda bazı yıllar sıkıntı olduğu için alternatif ürün aradım. Guava meyvesi ile tanıştım. Şimdi yaklaşık 1500 civarında guava ağacım var. Hızlı yetişen ve suyu çok seven bir ağaç. Fidanlarının dikiminden 2 yıl sonra meyve vermeye başlıyor ve 3-4 yıl sonra da tam verime oturuyor. Dikeni, budaması ve ilacı yok. Tek istediği bolca su. Tropikal bir meyve olduğu için bu iklim kuşağında yetiştirebiliyoruz. Bu yıl tahmini 15 ton civarında ürün bekliyorum. Türkiye'nin her yerine gönderiyorum. Kilogramı 5 liradan alıcı buluyor." Silifke Ziraat Odası Başkanı Cafer Doygun da çiftçilerin alternatif ürünlere yönelmelerini desteklediklerini, ilçenin sahip olduğu iklim sayesinde çeşitli ürünlerin yörede yetiştirilebildiğini belirtti.
Mersin'de tropikal meyve guavanın hasadı başladı

MERSİN (AA) - Mersin'in Silifke ilçesinde tropikal meyve guavanın hasadına başlandı.

Sökün Mahallesi'nde, ziraat mühendisi Mustafa Levent, 12 yıl önce 8 dönüm arazisinde limona alternatif olarak guava meyvesi yetiştirmeye karar verdi.

Yaklaşık 10 yıldır guava ağaçlarından ürün alan Levent, bu yıl da 1500 ağaçtaki tropikal meyvelerinin hasadına başladı.

Levent, gazetecilere, meyveden yılda ortalama 15 ton ürün aldığını belirterek, şunları kaydetti:

"Limon bahçesi yapmıştım. Limonda bazı yıllar sıkıntı olduğu için alternatif ürün aradım. Guava meyvesi ile tanıştım. Şimdi yaklaşık 1500 civarında guava ağacım var. Hızlı yetişen ve suyu çok seven bir ağaç. Fidanlarının dikiminden 2 yıl sonra meyve vermeye başlıyor ve 3-4 yıl sonra da tam verime oturuyor. Dikeni, budaması ve ilacı yok. Tek istediği bolca su. Tropikal bir meyve olduğu için bu iklim kuşağında yetiştirebiliyoruz. Bu yıl tahmini 15 ton civarında ürün bekliyorum. Türkiye'nin her yerine gönderiyorum. Kilogramı 5 liradan alıcı buluyor."

Silifke Ziraat Odası Başkanı Cafer Doygun da çiftçilerin alternatif ürünlere yönelmelerini desteklediklerini, ilçenin sahip olduğu iklim sayesinde çeşitli ürünlerin yörede yetiştirilebildiğini belirtti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mutajans.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.