PROMOSYON

Trump’tan İran protestolarına sert uyarı: 'Tetikteyiz ve harekete hazırız'

Genel (MA) - MUTAJANS | 02.01.2026 - 12:11, Güncelleme: 02.01.2026 - 13:19 202 kez okundu.
 

Trump’tan İran protestolarına sert uyarı: 'Tetikteyiz ve harekete hazırız'

ULUSAL (PERRE) - Şeriban ÖZÇAKMAK - ABD Başkanı Donald Trump, İran'daki protestolarda barışçıl göstericilere şiddet uygulanması durumunda ABD'nin müdahale edeceğini belirterek, "Silahlarımız hazır ve tetikteyiz" dedi.

ABD Başkanı Donald Trump, İran'daki protestolara ilişkin sosyal medya platformu üzderinden açıklama yaptı. Trump, "İran, barışçıl protestoculara ateş açıp öldürürse ABD onların yardımına koşacaktır. Silahlarımız hazır ve tetikteyiz" ifadelerini kullandı. İran'da Protestolar ve Can Kaybı İran'da 28 Aralık 2025'te döviz kurlarına karşı ulusal para biriminin değer kaybı ve ekonomik sıkıntılar nedeniyle Tahran Kapalı Çarşı'da başlayan esnaf protestoları, ülke geneline yayıldı. Loristan eyaletine bağlı Kuhdeşt ilçesinde 31 Aralık'ta bir Besic mensubu hayatını kaybederken, 13 polis memuru yaralandı. 1 Ocak'ta Çeharmahal ve Bahtiyari eyaletine bağlı Lordigan ilçesinde gerçekleşen gösterilerde ise 2 kişi yaşamını yitirdi. Hükümetten Açıklama İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, halkın memnuniyetsizliğini kabul ettiklerini belirterek, ekonomik sorunlardan hükümetin sorumlu olduğunu söyledi. Pezeşkiyan ayrıca yetkililere, "ABD gibi dış aktörleri suçlamamaları" çağrısında bulundu. Trump'tan Müdahale Mesajı Olayların ardından açıklama yapan Trump, ABD'nin barışçıl göstericilere yönelik şiddeti görmezden gelmeyeceklerini vurguladı. Trump, "Tetikteyiz ve harekete geçmeye hazırız" diyerek İran'a sert bir uyarıda bulundu. Kaynak : PERRE
ULUSAL (PERRE) - Şeriban ÖZÇAKMAK - ABD Başkanı Donald Trump, İran'daki protestolarda barışçıl göstericilere şiddet uygulanması durumunda ABD'nin müdahale edeceğini belirterek, "Silahlarımız hazır ve tetikteyiz" dedi.

ABD Başkanı Donald Trump, İran'daki protestolara ilişkin sosyal medya platformu üzderinden açıklama yaptı. Trump, "İran, barışçıl protestoculara ateş açıp öldürürse ABD onların yardımına koşacaktır. Silahlarımız hazır ve tetikteyiz" ifadelerini kullandı.

İran'da Protestolar ve Can Kaybı

İran'da 28 Aralık 2025'te döviz kurlarına karşı ulusal para biriminin değer kaybı ve ekonomik sıkıntılar nedeniyle Tahran Kapalı Çarşı'da başlayan esnaf protestoları, ülke geneline yayıldı. Loristan eyaletine bağlı Kuhdeşt ilçesinde 31 Aralık'ta bir Besic mensubu hayatını kaybederken, 13 polis memuru yaralandı. 1 Ocak'ta Çeharmahal ve Bahtiyari eyaletine bağlı Lordigan ilçesinde gerçekleşen gösterilerde ise 2 kişi yaşamını yitirdi.

Hükümetten Açıklama

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, halkın memnuniyetsizliğini kabul ettiklerini belirterek, ekonomik sorunlardan hükümetin sorumlu olduğunu söyledi. Pezeşkiyan ayrıca yetkililere, "ABD gibi dış aktörleri suçlamamaları" çağrısında bulundu.

Trump'tan Müdahale Mesajı

Olayların ardından açıklama yapan Trump, ABD'nin barışçıl göstericilere yönelik şiddeti görmezden gelmeyeceklerini vurguladı. Trump, "Tetikteyiz ve harekete geçmeye hazırız" diyerek İran'a sert bir uyarıda bulundu.

Kaynak : PERRE

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mutajans.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.