PROMOSYON

Yılın ilk keklik yavruları yumurtadan çıktı

Genel 15.01.2026 - 16:06, Güncelleme: 15.01.2026 - 16:06 108 kez okundu.
 

Yılın ilk keklik yavruları yumurtadan çıktı

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’ne bağlı Kahramanmaraş Kapıçam Kınalı Keklik Üretim Merkezi’nde 2026 yılının ilk keklik yavruları dünyaya geldi.KAHRAMANMARAŞ (İGFA) - Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü, 2026 yılının ilk keklik yavrularının yumurtadan çıktığını duyurdu. Genel Müdürlüğe bağlı 5 keklik üretim merkezinden biri olan Kahramanmaraş Kapıçam Kınalı Keklik Üretim Merkezi’nde, yılın ilk yumurtaları başarıyla kuluçkadan çıktı. Yetkililer tarafından yapılan açıklamada, sağlıklı şekilde dünyaya gelen minik keklik yavrularının belirli bir olgunluğa ulaştıktan sonra 2026 yılı salım programı kapsamında doğal yaşam alanlarına bırakılacağı belirtildi. Çalışmaların, yaban hayatının desteklenmesi ve biyolojik çeşitliliğin korunması amacıyla titizlikle yürütüldüğü vurgulandı. https://twitter.com/milliparklar/status/2011777166120210517 DKMP Genel Müdürlüğü, keklik üretim merkezlerinde sürdürülen bu çalışmalarla hem ekosistemin dengelenmesine katkı sağlandığını hem de av ve yaban hayatı kaynaklarının gelecek nesiller için güvence altına alındığını ifade etti.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’ne bağlı Kahramanmaraş Kapıçam Kınalı Keklik Üretim Merkezi’nde 2026 yılının ilk keklik yavruları dünyaya geldi.

KAHRAMANMARAŞ (İGFA) - Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü, 2026 yılının ilk keklik yavrularının yumurtadan çıktığını duyurdu. Genel Müdürlüğe bağlı 5 keklik üretim merkezinden biri olan Kahramanmaraş Kapıçam Kınalı Keklik Üretim Merkezi’nde, yılın ilk yumurtaları başarıyla kuluçkadan çıktı.

Yetkililer tarafından yapılan açıklamada, sağlıklı şekilde dünyaya gelen minik keklik yavrularının belirli bir olgunluğa ulaştıktan sonra 2026 yılı salım programı kapsamında doğal yaşam alanlarına bırakılacağı belirtildi. Çalışmaların, yaban hayatının desteklenmesi ve biyolojik çeşitliliğin korunması amacıyla titizlikle yürütüldüğü vurgulandı.

https://twitter.com/milliparklar/status/2011777166120210517

DKMP Genel Müdürlüğü, keklik üretim merkezlerinde sürdürülen bu çalışmalarla hem ekosistemin dengelenmesine katkı sağlandığını hem de av ve yaban hayatı kaynaklarının gelecek nesiller için güvence altına alındığını ifade etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mutajans.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.