PROMOSYON

Anadolu Dostluk Rallisi 2 bin 700 kilometrelik yolculuğunu Ankara’da tamamladı

GENEL (MA) - MUTAJANS | 13.08.2026 - 13:19, Güncelleme: 13.08.2026 - 13:19 98 kez okundu.
 

Anadolu Dostluk Rallisi 2 bin 700 kilometrelik yolculuğunu Ankara’da tamamladı

Anadolu Dostluk Rallisi, 11 şehirden geçen 2 bin 700 kilometrelik ve 10 günlük yolculuğunu Ankara’da tamamladı.

Anadolu Dostluk Rallisi 2 bin 700 kilometrelik yolculuğunu Ankara’da tamamladı ANKARA (MA) - TÜVTÜRK ve Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı desteğiyle bu yıl ilk kez düzenlenen Anadolu Dostluk Rallisi, 10 günlük yolculuğun ardından Ankara’da sona erdi. 2 Ağustos’ta İstanbul Sultanahmet’ten yola çıkan katılımcılar; Çanakkale, Akçay, Efes, Dalyan, Pamukkale, Olimpos, Konya, Niğde, Kapadokya ve Aksaray üzerinden ilerleyerek 12 Ağustos’ta Ankara’ya ulaştı. Araçlar toplam 2 bin 700 kilometre yol yaptı. Rallide 74 yaşındaki klasik otomobillerden 2026 model araçlara kadar farklı dönemlerden araçlar yer aldı. Almanya, İngiltere, Belçika, İtalya ve Bulgaristan’dan katılımcıların da bulunduğu organizasyonda kültürel keşif, sosyal fayda ve güvenli sürüş bilinci öne çıkarıldı. Rota boyunca yaklaşık 20 kurumun ziyaret edildiği, çocuklar ve huzurevi sakinleriyle gerçekleştirilen buluşmalarda bine yakın kişiye ulaşıldığı bildirildi.
Anadolu Dostluk Rallisi, 11 şehirden geçen 2 bin 700 kilometrelik ve 10 günlük yolculuğunu Ankara’da tamamladı.

Anadolu Dostluk Rallisi 2 bin 700 kilometrelik yolculuğunu Ankara’da tamamladı

ANKARA (MA) - TÜVTÜRK ve Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı desteğiyle bu yıl ilk kez düzenlenen Anadolu Dostluk Rallisi, 10 günlük yolculuğun ardından Ankara’da sona erdi.

2 Ağustos’ta İstanbul Sultanahmet’ten yola çıkan katılımcılar; Çanakkale, Akçay, Efes, Dalyan, Pamukkale, Olimpos, Konya, Niğde, Kapadokya ve Aksaray üzerinden ilerleyerek 12 Ağustos’ta Ankara’ya ulaştı. Araçlar toplam 2 bin 700 kilometre yol yaptı.

Rallide 74 yaşındaki klasik otomobillerden 2026 model araçlara kadar farklı dönemlerden araçlar yer aldı. Almanya, İngiltere, Belçika, İtalya ve Bulgaristan’dan katılımcıların da bulunduğu organizasyonda kültürel keşif, sosyal fayda ve güvenli sürüş bilinci öne çıkarıldı.

Rota boyunca yaklaşık 20 kurumun ziyaret edildiği, çocuklar ve huzurevi sakinleriyle gerçekleştirilen buluşmalarda bine yakın kişiye ulaşıldığı bildirildi.

Ankara HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mutajans.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.