PROMOSYON

Antalya'da kadın kooperatiflerinden yerel ekonomiye katkı

GENEL 09.09.2026 - 10:51, Güncelleme: 09.09.2026 - 10:51 106 kez okundu.
 

Antalya'da kadın kooperatiflerinden yerel ekonomiye katkı

Antalya Muratpaşa Belediyesi’nin, kadın kooperatiflerinin el emeği ürünlerini doğrudan tüketiciyle buluşturmak amacıyla hayata geçirdiği Kadın Kooperatifleri Ürün Satış Mağazası, ağustos ayında bin 262 ürün satışı gerçekleştirdi. Satışlardan elde edilen 273 bin liralık gelir doğrudan üretici kadın kooperatiflerine aktarıldı. ANTALYA (İGFA) - Kadınların üretime katılımını desteklemek ve el emeğini ekonomik değere dönüştürmek amacıyla Eylül 2022’de Prof. Dr. Erdal İnönü Kent Parkı’nda hizmete açılan mağaza, faaliyetlerine 20 kadın kooperatifiyle başladı. Bugün ise 41 kadın kooperatifinin ürünleri mağazada tüketicilerle buluşuyor. GIDA VE PLAJ ÜRÜNLERİ İLGİ GÖRÜYOR Mağazada en fazla ilgiyi kadınların el emeğiyle hazırladığı doğal gıda ürünleri gördü. Yaz sezonuyla birlikte plaj çantaları ve plaj kıyafetleri de öne çıkan ürünler arasındaki yerini aldı. Toplam bin 262 ürünün satıldığı ağustos ayında elde edilen 273 bin liralık gelir, kadın kooperatiflerine ekonomik katkı sağladı. Mağazada konsinye satış modeli uygulanıyor. Her kooperatif için ayrı raf alanı oluşturulurken, ürünler üretici kooperatiflerin belirlediği fiyatlarla satışa sunuluyor. Erişteden reçele, pekmezden sirkeye, tarhanadan coğrafi işaretli Tavşan Yüreği zeytine kadar birçok doğal ürünün yanı sıra el emeği hediyelik eşyalar da ziyaretçilerle buluşuyor.

Antalya Muratpaşa Belediyesi’nin, kadın kooperatiflerinin el emeği ürünlerini doğrudan tüketiciyle buluşturmak amacıyla hayata geçirdiği Kadın Kooperatifleri Ürün Satış Mağazası, ağustos ayında bin 262 ürün satışı gerçekleştirdi. Satışlardan elde edilen 273 bin liralık gelir doğrudan üretici kadın kooperatiflerine aktarıldı.

ANTALYA (İGFA) - Kadınların üretime katılımını desteklemek ve el emeğini ekonomik değere dönüştürmek amacıyla Eylül 2022’de Prof. Dr. Erdal İnönü Kent Parkı’nda hizmete açılan mağaza, faaliyetlerine 20 kadın kooperatifiyle başladı. Bugün ise 41 kadın kooperatifinin ürünleri mağazada tüketicilerle buluşuyor.

GIDA VE PLAJ ÜRÜNLERİ İLGİ GÖRÜYOR

Mağazada en fazla ilgiyi kadınların el emeğiyle hazırladığı doğal gıda ürünleri gördü. Yaz sezonuyla birlikte plaj çantaları ve plaj kıyafetleri de öne çıkan ürünler arasındaki yerini aldı. Toplam bin 262 ürünün satıldığı ağustos ayında elde edilen 273 bin liralık gelir, kadın kooperatiflerine ekonomik katkı sağladı.

Mağazada konsinye satış modeli uygulanıyor. Her kooperatif için ayrı raf alanı oluşturulurken, ürünler üretici kooperatiflerin belirlediği fiyatlarla satışa sunuluyor. Erişteden reçele, pekmezden sirkeye, tarhanadan coğrafi işaretli Tavşan Yüreği zeytine kadar birçok doğal ürünün yanı sıra el emeği hediyelik eşyalar da ziyaretçilerle buluşuyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mutajans.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.