PROMOSYON

Basın Bülteni Fatma Çelik Kovan’dan Mut TSO’ya “Kalkınma Merkezi” Vizyonu

GENEL (MA) - MUTAJANS | 15.04.2026 - 22:04, Güncelleme: 15.04.2026 - 22:04 135 kez okundu.
 

Basın Bülteni Fatma Çelik Kovan’dan Mut TSO’ya “Kalkınma Merkezi” Vizyonu

Fatma Çelik Kovan, Mut TSO’nun yeni hizmet binasının sadece bir yapı değil, ilçenin ekonomik ve sosyal geleceğini şekillendirecek veri odaklı bir “Kalkınma Merkezi” olması gerektiğini vurguladı.

Basın Bülteni Fatma Çelik Kovan’dan Mut TSO’ya “Kalkınma Merkezi” Vizyonu MERSİN (MA) – Girişimci iş kadını, Mersin Gelecek Platformu (MEGEP) Yönetim Kurulu Üyesi ve 2024 yerel seçimlerinde DEVA Partisi Mut Belediye Başkan Adayı Fatma Çelik Kovan, temeli atılan Mut Ticaret ve Sanayi Odası yeni hizmet binasına ilişkin dikkat çeken önerilerde bulundu. Kovan, yapılacak yeni hizmet binasının yalnızca fiziki bir yapı olarak değerlendirilmemesi gerektiğini belirterek, “Bu yapı Mut’un ekonomik, teknolojik ve sosyal geleceğini şekillendirecek entegre bir ‘Kalkınma Merkezi’ olmalıdır” dedi. Yeni merkezin veri temelli çalışan bir sistemle kurgulanması gerektiğini ifade eden Kovan, ilçedeki üretim ve ekonomik faaliyetlerin analiz edilerek raporlanmasının önemine dikkat çekti. Kovan, “Hangi ürün daha verimli, hangi sektör büyüyor, gençler hangi alanlara yönelmeli gibi kritik soruların yanıtı bu merkezde ortaya konulmalıdır. Böylece alınacak kararlar tahmine değil, somut verilere dayanacaktır” ifadelerini kullandı. Bu yaklaşımın yalnızca bugünü değil, Mut’un geleceğini planlayan bir akıl oluşturacağını vurgulayan Kovan, ilçenin gelişiminin bilinçli, sürdürülebilir ve güçlü bir zemine oturacağını dile getirdi. “Ya Bir Bina Yapacağız… Ya da Mut’un Geleceğini Değiştireceğiz” başlığıyla değerlendirmelerini sürdüren Kovan, önerilerinin bir zorunluluk değil, uzun vadeli bir yol haritası olarak görülmesi gerektiğini belirtti. Kaynakların sınırlı olabileceğine işaret eden Kovan, doğru vizyonla planlanan ve zaman içinde geliştirilebilen bir yapının en sağlıklı çözüm olacağını kaydetti. Kovan ayrıca, Mut Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şahin Sezer’in bu süreçte atacağı vizyoner adımların ilçe tarihinde kalıcı bir iz bırakacağına inandığını ifade etti. Söz konusu projenin gençlerden kadınlara, çiftçilerden girişimcilere kadar toplumun her kesimi için yeni fırsatlar sunacağını belirtti. Fatma Çelik Kovan açıklamasını, “Bugün önemli bir tercih noktasındayız. Ya sadece bir bina inşa edeceğiz ve zamanla unutulacak ya da Mut’un kaderini değiştirecek bir dönüşümün parçası olacağız. Bu fırsatın ilçemiz adına en doğru şekilde değerlendirilmesini temenni ediyorum” sözleriyle tamamladı.  
Fatma Çelik Kovan, Mut TSO’nun yeni hizmet binasının sadece bir yapı değil, ilçenin ekonomik ve sosyal geleceğini şekillendirecek veri odaklı bir “Kalkınma Merkezi” olması gerektiğini vurguladı.

Basın Bülteni
Fatma Çelik Kovan’dan Mut TSO’ya “ Kalkınma Merkezi” Vizyonu

MERSİN (MA) – Girişimci iş kadını, Mersin Gelecek Platformu (MEGEP) Yönetim Kurulu Üyesi ve 2024 yerel seçimlerinde DEVA Partisi Mut Belediye Başkan Adayı Fatma Çelik Kovan, temeli atılan Mut Ticaret ve Sanayi Odası yeni hizmet binasına ilişkin dikkat çeken önerilerde bulundu.

Kovan, yapılacak yeni hizmet binasının yalnızca fiziki bir yapı olarak değerlendirilmemesi gerektiğini belirterek, “Bu yapı Mut’un ekonomik, teknolojik ve sosyal geleceğini şekillendirecek entegre bir ‘ Kalkınma Merkezi’ olmalıdır” dedi.

Yeni merkezin veri temelli çalışan bir sistemle kurgulanması gerektiğini ifade eden Kovan, ilçedeki üretim ve ekonomik faaliyetlerin analiz edilerek raporlanmasının önemine dikkat çekti. Kovan, “Hangi ürün daha verimli, hangi sektör büyüyor, gençler hangi alanlara yönelmeli gibi kritik soruların yanıtı bu merkezde ortaya konulmalıdır. Böylece alınacak kararlar tahmine değil, so mut verilere dayanacaktır” ifadelerini kullandı.

Bu yaklaşımın yalnızca bugünü değil, Mut’un geleceğini planlayan bir akıl oluşturacağını vurgulayan Kovan, ilçenin gelişiminin bilinçli, sürdürülebilir ve güçlü bir zemine oturacağını dile getirdi.

“Ya Bir Bina Yapacağız… Ya da Mut’un Geleceğini Değiştireceğiz” başlığıyla değerlendirmelerini sürdüren Kovan, önerilerinin bir zorunluluk değil, uzun vadeli bir yol haritası olarak görülmesi gerektiğini belirtti. Kaynakların sınırlı olabileceğine işaret eden Kovan, doğru vizyonla planlanan ve zaman içinde geliştirilebilen bir yapının en sağlıklı çözüm olacağını kaydetti.

Kovan ayrıca, Mut Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şahin Sezer’in bu süreçte atacağı vizyoner adımların ilçe tarihinde kalıcı bir iz bırakacağına inandığını ifade etti. Söz konusu projenin gençlerden kadınlara, çiftçilerden girişimcilere kadar toplumun her kesimi için yeni fırsatlar sunacağını belirtti.

Fatma Çelik Kovan açıklamasını, “Bugün önemli bir tercih noktasındayız. Ya sadece bir bina inşa edeceğiz ve zamanla unutulacak ya da Mut’un kaderini değiştirecek bir dönüşümün parçası olacağız. Bu fırsatın ilçemiz adına en doğru şekilde değerlendirilmesini temenni ediyorum” sözleriyle tamamladı.

 

Mersin HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mutajans.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.