PROMOSYON

Başkan Torunoğlu: Bölgeye özel finansman imkânları geliştirilmeli

GENEL (MA) - MUTAJANS | 25.08.2026 - 13:47, Güncelleme: 25.08.2026 - 13:47 40 kez okundu.
 

Başkan Torunoğlu: Bölgeye özel finansman imkânları geliştirilmeli

ADIYAMAN (PERRE) - Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Torunoğlu, deprem sonrası ekonomik toparlanma süreci, bölgesel kalkınma ve yatırım stratejilerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Torunoğlu, Adıyaman'ın yeniden ayağa kalkması için özel finansman modellerinin geliştirilmesi gerektiğini vurgulayarak, "Deprem sonrası yaraların sarılması ve sürdürülebilir kalkınma için bölgeye özel finansman imkânları oluşturulmalı. Sanayicimizin ve girişimcimizin ihtiyaçlarına uygun destek mekanizmaları hayata geçirilmelidir" dedi. Başkan Torunoğlu, Kuyulu Organize Sanayi Bölgesi'nin (OSB) Adıyaman için büyük bir fırsat olduğunu belirterek, üretim kapasitesinin artırılması ve yeni yatırımların bölgeye çekilmesi gerektiğini ifade etti. Ayrıca, turizmin Adıyaman'ın en önemli potansiyel alanlarından biri olduğuna dikkat çekerek, "Adıyaman'ın tarihi ve kültürel değerleri, turizmde büyük bir fırsat sunuyor. Bu alanda yapılacak yatırımlar hem istihdamı artıracak hem de şehrin ekonomik çeşitliliğini güçlendirecektir" şeklinde konuştu. Torunoğlu, bölgesel kalkınma için kamu ve özel sektör iş birliğinin önemine değinerek, Adıyaman'ın geleceği için sürdürülebilir projelerin hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi. Kaynak : PERRE
ADIYAMAN (PERRE) - Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Torunoğlu, deprem sonrası ekonomik toparlanma süreci, bölgesel kalkınma ve yatırım stratejilerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Torunoğlu, Adıyaman'ın yeniden ayağa kalkması için özel finansman modellerinin geliştirilmesi gerektiğini vurgulayarak, "Deprem sonrası yaraların sarılması ve sürdürülebilir kalkınma için bölgeye özel finansman imkânları oluşturulmalı. Sanayicimizin ve girişimcimizin ihtiyaçlarına uygun destek mekanizmaları hayata geçirilmelidir" dedi.

Başkan Torunoğlu, Kuyulu Organize Sanayi Bölgesi'nin (OSB) Adıyaman için büyük bir fırsat olduğunu belirterek, üretim kapasitesinin artırılması ve yeni yatırımların bölgeye çekilmesi gerektiğini ifade etti. Ayrıca, turizmin Adıyaman'ın en önemli potansiyel alanlarından biri olduğuna dikkat çekerek, "Adıyaman'ın tarihi ve kültürel değerleri, turizmde büyük bir fırsat sunuyor. Bu alanda yapılacak yatırımlar hem istihdamı artıracak hem de şehrin ekonomik çeşitliliğini güçlendirecektir" şeklinde konuştu.

Torunoğlu, bölgesel kalkınma için kamu ve özel sektör iş birliğinin önemine değinerek, Adıyaman'ın geleceği için sürdürülebilir projelerin hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi.

Kaynak : PERRE

Habere ifade bırak !
Ahmet Güler Fotoğraf Sanatçısı – Gazeteci
Ahmet Güler Fotoğraf Sanatçısı – Gazeteci
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mutajans.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.