PROMOSYON

Doğu Akdeniz için kuvvetli yağış uyarısı

Genel (MA) - MUTAJANS | 29.01.2026 - 16:23, Güncelleme: 29.01.2026 - 16:26 1186 kez okundu.
 

Doğu Akdeniz için kuvvetli yağış uyarısı

Doğu Akdeniz genelinde 30 Ocak Cuma günü kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli yağış bekleniyor; Meteoroloji, sel, su baskını, yıldırım ve ulaşımda aksamalara karşı uyarıda bulundu.

MERSİN (MA) – Meteoroloji Genel Müdürlüğü 6. Bölge Müdürlüğü, Doğu Akdeniz genelinde beklenen kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli yağışlara karşı vatandaşları uyardı. Meteoroloji’den yapılan açıklamaya göre; 30 Ocak 2026 Cuma günü ilk saatlerden itibaren Hatay, Gaziantep ve Mersin çevrelerinde kuvvetli yağış (21–50 kg/m²) beklenirken, Adana, Osmaniye ve Kahramanmaraş’ta kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli yağışların (21–75 kg/m²) etkili olacağı tahmin ediliyor. Yağışların genel olarak yağmur ve sağanak, kıyı kesimlerde yer yer gök gürültülü sağanak şeklinde olması bekleniyor. Adana’nın yüksek kesimleri (Aladağ, Pozantı, Tufanbeyli, Feke, Saimbeyli) ile Kahramanmaraş’ın kuzey ilçelerinde (Göksun, Nurhak, Afşin, Elbistan, Ekinözü, Çağlayancerit) ise karla karışık yağmur ve kar yağışı öngörülüyor. Yetkililer; ani sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgâr ve fırtına, kar yağışı görülen bölgelerde buzlanma, don ve çığ riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini vurguladı. Uyarının 30 Ocak 2026 saat 00.00 ile 23.59 arasında geçerli olduğu bildirildi.
Doğu Akdeniz genelinde 30 Ocak Cuma günü kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli yağış bekleniyor; Meteoroloji, sel, su baskını, yıldırım ve ulaşımda aksamalara karşı uyarıda bulundu.

MERSİN (MA) – Meteoroloji Genel Müdürlüğü 6. Bölge Müdürlüğü, Doğu Akdeniz genelinde beklenen kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli yağışlara karşı vatandaşları uyardı.

Meteoroloji’den yapılan açıklamaya göre; 30 Ocak 2026 Cuma günü ilk saatlerden itibaren Hatay, Gaziantep ve Mersin çevrelerinde kuvvetli yağış (21–50 kg/m²) beklenirken, Adana, Osmaniye ve Kahramanmaraş’ta kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli yağışların (21–75 kg/m²) etkili olacağı tahmin ediliyor.

Yağışların genel olarak yağmur ve sağanak, kıyı kesimlerde yer yer gök gürültülü sağanak şeklinde olması bekleniyor. Adana’nın yüksek kesimleri (Aladağ, Pozantı, Tufanbeyli, Feke, Saimbeyli) ile Kahramanmaraş’ın kuzey ilçelerinde (Göksun, Nurhak, Afşin, Elbistan, Ekinözü, Çağlayancerit) ise karla karışık yağmur ve kar yağışı öngörülüyor.

Yetkililer; ani sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgâr ve fırtına, kar yağışı görülen bölgelerde buzlanma, don ve çığ riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini vurguladı.

Uyarının 30 Ocak 2026 saat 00.00 ile 23.59 arasında geçerli olduğu bildirildi.

Mersin HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mutajans.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.