PROMOSYON

İzmir’de kadın cinayetine Baro tepkisi!

23.10.2026 - 08:55, Güncelleme: 23.10.2026 - 08:55 226 kez okundu.
 

İzmir’de kadın cinayetine Baro tepkisi!

Menemen’de görev yapan avukat Özge Penbegül’ün, polis memuru olan nişanlısı tarafından silahla öldürüldüğü belirtildi. İzmir Barosu, olayın tüm yönleriyle aydınlatılmasını ve varsa ihmali bulunanların hesap vermesini istedi.İZMİR (İGFA) - İzmir Barosu, avukat Özge Penbegül’ün öldürülmesine ilişkin yaptığı açıklamada, kadın cinayetlerine tepki gösterdi. Meslektaşlarının polis memuru olan nişanlısı polis memuru Aykut Erol tarafından katledildiğini belirten Baro, olayın kamu düzenini sağlamakla görevli bir kolluk görevlisiyle bağlantılı olmasının, sorunun ciddiyetini bir kez daha ortaya koyduğunu vurguladı. Açıklamada, kadınların yaşam hakkının korunmasının ve şiddetin önlenmesinin idarenin anayasal yükümlülüğü olduğu belirtilerek, olayın bütün yönleriyle aydınlatılması ve varsa ihmali bulunanların sorumluluklarının ortaya çıkarılması istendi. İzmir Barosu, kadınların yaşam hakkını savunmaya ve erkek şiddetine karşı mücadele etmeye devam edeceklerini bildirdiği açıklamasında, Özge Penbegül’ün ailesine, yakınlarına ve meslektaşlarına başsağlığı dileğinde bulundu. Hatırlanacağı gibi, İzmir’in Menemen ilçesi Tülbentli Mahallesi'nde yaşanan olayda polis memuru Aykut Erol, tartıştığı nişanlısı avukat Özge Penbegül’ü tabancayla öldürüp, intihar etmişti.

Menemen’de görev yapan avukat Özge Penbegül’ün, polis memuru olan nişanlısı tarafından silahla öldürüldüğü belirtildi. İzmir Barosu, olayın tüm yönleriyle aydınlatılmasını ve varsa ihmali bulunanların hesap vermesini istedi.

İZMİR (İGFA) - İzmir Barosu, avukat Özge Penbegül’ün öldürülmesine ilişkin yaptığı açıklamada, kadın cinayetlerine tepki gösterdi.

Meslektaşlarının polis memuru olan nişanlısı polis memuru Aykut Erol tarafından katledildiğini belirten Baro, olayın kamu düzenini sağlamakla görevli bir kolluk görevlisiyle bağlantılı olmasının, sorunun ciddiyetini bir kez daha ortaya koyduğunu vurguladı.

Açıklamada, kadınların yaşam hakkının korunmasının ve şiddetin önlenmesinin idarenin anayasal yükümlülüğü olduğu belirtilerek, olayın bütün yönleriyle aydınlatılması ve varsa ihmali bulunanların sorumluluklarının ortaya çıkarılması istendi.

İzmir Barosu, kadınların yaşam hakkını savunmaya ve erkek şiddetine karşı mücadele etmeye devam edeceklerini bildirdiği açıklamasında, Özge Penbegül’ün ailesine, yakınlarına ve meslektaşlarına başsağlığı dileğinde bulundu.

Hatırlanacağı gibi, İzmir’in Menemen ilçesi Tülbentli Mahallesi'nde yaşanan olayda polis memuru Aykut Erol, tartıştığı nişanlısı avukat Özge Penbegül’ü tabancayla öldürüp, intihar etmişti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mutajans.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
Radyo Dinle