PROMOSYON

Manisa’da Balkan Kültürü sahneye taşındı

28.09.2026 - 09:53, Güncelleme: 28.09.2026 - 09:53 4 kez okundu.
 

Manisa’da Balkan Kültürü sahneye taşındı

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen “Balkanlar’dan Anadolu’ya Kültür Şenliği” kapsamında geleneksel kostüm defilesi, halk oyunları gösterileri ve konserler gerçekleştirildi.MANİSA (İGFA) - Manisa Büyükşehir Belediyesi, Balkan kültürünü yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak amacıyla “Balkanlar’dan Anadolu’ya Kültür Şenliği” kapsamında bir dizi etkinlik düzenledi. Şehir Tiyatrosu Uğur Mumcu Sahnesi’nde gerçekleştirilen programda, geleneksel kıyafet defilesi, halk oyunları gösterileri ve müzik dinletileriyle Balkan kültürü tanıtıldı. Şenlik kapsamında ilk olarak Serra ile Geleneksel Kostüm Defilesi “Balkan Zarafeti” izleyicilerle buluştu. Geleneksel Balkan kıyafetlerinin sergilendiği defilede, bölgenin kültürel zenginliğini yansıtan kostümler sahneye taşındı. HALK OYUNLARI VE KONSERLER DÜZENLENDİ Programın devamında Turgutlu Makedonya Göçmenleri Halk Oyunları ekibi sahne aldı. Halk oyunları gösterisinin ardından Erşan Hürman ile Grup Ena konseri gerçekleştirildi. Manisa Makedonya Göçmenleri Halk Oyunları ekibinin gösterisiyle devam eden etkinlikte, Aybüke ile Grup Ena da sahne alarak müzikseverlerle buluştu. Balkanlar’dan Anadolu’ya uzanan kültürel bağların ön plana çıktığı şenlikte, geleneksel kıyafetler, halk oyunları ve müzik aracılığıyla Balkan kültürünün farklı unsurları sahneye taşındı.

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen “Balkanlar’dan Anadolu’ya Kültür Şenliği” kapsamında geleneksel kostüm defilesi, halk oyunları gösterileri ve konserler gerçekleştirildi.

MANİSA (İGFA) - Manisa Büyükşehir Belediyesi, Balkan kültürünü yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak amacıyla “Balkanlar’dan Anadolu’ya Kültür Şenliği” kapsamında bir dizi etkinlik düzenledi. Şehir Tiyatrosu Uğur Mumcu Sahnesi’nde gerçekleştirilen programda, geleneksel kıyafet defilesi, halk oyunları gösterileri ve müzik dinletileriyle Balkan kültürü tanıtıldı. Şenlik kapsamında ilk olarak Serra ile Geleneksel Kostüm Defilesi “Balkan Zarafeti” izleyicilerle buluştu. Geleneksel Balkan kıyafetlerinin sergilendiği defilede, bölgenin kültürel zenginliğini yansıtan kostümler sahneye taşındı.

HALK OYUNLARI VE KONSERLER DÜZENLENDİ

Programın devamında Turgutlu Makedonya Göçmenleri Halk Oyunları ekibi sahne aldı. Halk oyunları gösterisinin ardından Erşan Hürman ile Grup Ena konseri gerçekleştirildi. Manisa Makedonya Göçmenleri Halk Oyunları ekibinin gösterisiyle devam eden etkinlikte, Aybüke ile Grup Ena da sahne alarak müzikseverlerle buluştu. Balkanlar’dan Anadolu’ya uzanan kültürel bağların ön plana çıktığı şenlikte, geleneksel kıyafetler, halk oyunları ve müzik aracılığıyla Balkan kültürünün farklı unsurları sahneye taşındı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mutajans.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
Radyo Dinle