Mersin’de Başkan Orhan’dan festivalde birlik ve beraberlik vurgusu
Mersin’de Başkan Orhan’dan festivalde birlik ve beraberlik vurgusu
Mut Belediye Başkanı Murat Orhan, festivalin sonunda yaptığı konuşmada birlik, kapsayıcılık ve üreticilerin sorunlarına çözüm için iş birliği vurgusu yaptı.
Mut Belediye Başkanı Murat Orhan, festivalin sonunda yaptığı konuşmada birlik, kapsayıcılık ve üreticilerin sorunlarına çözüm için iş birliği vurgusu yaptı.
Mersin’de Başkan Orhan’dan festivalde birlik ve beraberlik vurgusu
MERSİN (MA) - Mut Belediye Başkanı Murat Orhan’ın, 3. Mut Zeytin ve Zeytinyağı Festivali’nin sonunda yaptığı konuşma, farklı görüşleri kucaklayan yaklaşımı ve üreticilerin sorunlarını öne çıkaran mesajlarıyla dikkati çekti.
Festivalde yaşanan tartışmanın ardından, aynı gün programın sonunda katılımcılara seslenen Orhan, ev sahibi sorumluluğuyla birlik ve beraberlik çağrısında bulundu. İlçenin tanıtımı için düzenlenen festivalin, üreticilerin sıkıntılarının dile getirildiği ve farklı kesimlerin buluştuğu bir alan olduğunu vurguladı.
“Üreticimizin sıkıntılarını, dertlerini anlatıyoruz. Burası üreticinin meydanı. Elbette iktidarıyla, muhalefetiyle eleştiriler olacak, konuşmalar olacak. Biz ev sahibiyiz. Takdiri Mut halkının kendisi verecektir.” diyen Orhan, farklı düşüncelerin ifade edilmesini doğal karşıladıklarını belirtti.
“Biz her kesimin belediye başkanıyız”
Konuşmasında tüm ilçe halkına karşı sorumluluk taşıdığını ifade eden Orhan, “Biz her kesimin belediye başkanıyız.” sözleriyle kapsayıcı yönetim anlayışını ortaya koydu.
Katılımcıların milletvekillerinin konuşmalarındaki her ifadeye katılmak zorunda olmadığını dile getiren Orhan, görüş ayrılıklarına rağmen aynı meydanda buluşabilmenin önemine işaret etti.
Festivallerin tanıtım ve sosyalleşmenin yanı sıra farklı kesimleri bir araya getirme amacı taşıdığını belirten Orhan, “Her kesimden her insanı bir araya getirmektir, bu demokrasinin gereğidir. Bize ‘Kimleri davet ettiniz?’ diyorlar. Mersin’de seçilmiş herkesi davet ettik. Dolayısıyla burası bir dert ve sıkıntı dile getirme yeridir.” ifadelerini kullandı.
Mut’a katkı sunan isimlerin emeğini dile getirdi
Orhan, milletvekilleri Mehmet Emin Ekmen, Burhanettin Kocamaz ve Hasan Ufuk Çakır’ın ilçeye katkılarını aynı kürsüden dile getirerek teşekkür etti.
Yol sorunları konusunda Kocamaz’la iletişim kurduğunu, Mut zeytini ve kayısısını Meclis gündemine taşıyan Ekmen’i arayarak teşekkür ettiğini anlatan Orhan, seraların elektrik aboneliklerinde yaşanan sıkıntılar için de Çakır’la görüştüğünü söyledi.
Yüzlerce sera aboneliğinin onaylandığını belirten Orhan, bu konudaki katkısından dolayı Çakır’a da teşekkür etti. İlçenin ihtiyaçları için farklı siyasi isimlerle kurduğu iletişimi örneklerle anlatan Orhan, konuşmasında hizmet ve ortak çalışma anlayışını öne çıkardı.
“Biz herkesi kucaklarız”
İlçenin tanıtımı için var güçleriyle çalıştıklarını belirten Orhan, festivale katılan herkesi dost olarak gördüklerini ifade etti.
“Bizler Mutlu insanlarız, biz herkesi kucaklarız. Sayın vekillerimizi de seviyoruz, genel başkan yardımcılarımızı da seviyoruz. Buraya gelen insanların tümü bizim dostumuzdur.” diyen Orhan, konuşmasını iyi dileklerle tamamladı.
Orhan’ın festivalin sonunda verdiği mesajların ortak noktasını; üreticilerin sesine kulak vermek, ilçeye katkı sunanların emeğini teslim etmek ve farklı görüşlerden insanları Mut’un ortak değerleri etrafında buluşturmak oluşturdu.
“Başkan Murat Orhan’ın 3. Mut Zeytin ve Zeytinyağı Festivali’nin sonunda yaptığı konuşmayı videodan izleyebilirsiniz.” https://www.youtube.com/watch?v=g4X_tEtAwDI
Mersin HABERİ
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.
