PROMOSYON

Muğla’da kıyılarda plastik atıklara karşı ortak mücadele

25.09.2026 - 16:17, Güncelleme: 25.09.2026 - 16:17 93 kez okundu.
 

Muğla’da kıyılarda plastik atıklara karşı ortak mücadele

Muğla Büyükşehir Belediyesi, plastik atıkların deniz ve kıyılarda oluşturduğu kirliliğe dikkat çekmek amacıyla Marmaris Söğüt’te kıyı temizliği çalışması gerçekleştirdi. Sivil toplum kuruluşları ve gönüllülerin katıldığı çalışmada iki saatte yaklaşık bir ton atık toplandı.MUĞLA (İGFA) - Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, plastik atıkların çevre ve deniz ekosistemi üzerindeki etkilerine dikkat çekmek amacıyla Marmaris’in Söğüt Mahallesi’nde kıyı temizliği gerçekleştirdi. Karayoluyla ulaşımın olmadığı koyları kapsayan çalışmada plastik ve mikroplastik atıklar başta olmak üzere yaklaşık bir ton atık toplandı. PLASTİK VE MİKROPLASTİK ATIKLARA DİKKAT ÇEKİLDİ Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde gerçekleştirilen çalışmaya Ekotim Marmaris Derneği, Akdeniz Çevre Platformu, Söğüt Mahalle Muhtarı Yusuf Selçuk ve gönüllüler katıldı. Söğüt-Taşlıca hattında yürütülen çalışmayla kıyılarda biriken plastik atıklar temizlenirken, deniz yoluyla taşınarak koylara ulaşan mikroplastik kirliliğine de dikkat çekildi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi, plastik atıkların deniz ve kıyılarda oluşturduğu kirliliğe dikkat çekmek amacıyla Marmaris Söğüt’te kıyı temizliği çalışması gerçekleştirdi. Sivil toplum kuruluşları ve gönüllülerin katıldığı çalışmada iki saatte yaklaşık bir ton atık toplandı.

MUĞLA (İGFA) - Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, plastik atıkların çevre ve deniz ekosistemi üzerindeki etkilerine dikkat çekmek amacıyla Marmaris’in Söğüt Mahallesi’nde kıyı temizliği gerçekleştirdi.

Karayoluyla ulaşımın olmadığı koyları kapsayan çalışmada plastik ve mikroplastik atıklar başta olmak üzere yaklaşık bir ton atık toplandı.

PLASTİK VE MİKROPLASTİK ATIKLARA DİKKAT ÇEKİLDİ

Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde gerçekleştirilen çalışmaya Ekotim Marmaris Derneği, Akdeniz Çevre Platformu, Söğüt Mahalle Muhtarı Yusuf Selçuk ve gönüllüler katıldı.

Söğüt-Taşlıca hattında yürütülen çalışmayla kıyılarda biriken plastik atıklar temizlenirken, deniz yoluyla taşınarak koylara ulaşan mikroplastik kirliliğine de dikkat çekildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mutajans.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
Radyo Dinle