PROMOSYON

Ünye TSO Başkanı Akar’dan gıda işletmelerine ‘karekod’ uyarısı

Genel (MA) - MUTAJANS | 02.04.2026 - 15:17, Güncelleme: 02.04.2026 - 15:17 96 kez okundu.
 

Ünye TSO Başkanı Akar’dan gıda işletmelerine ‘karekod’ uyarısı

ORDU (PERRE) - Şeriban ÖZÇAKMAK - Ünye TSO Başkanı İrfan Akar, gıda işletmelerinde karekod uygulamasının zorunlu olduğunu hatırlatarak, kurallara uymayan işletmelere 132 bin lirayı aşan idari para cezası uygulandığını bildirdi.

Ünye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İrfan Akar, gıda işletmelerinde karekod uygulamasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Akar, T.C. Ordu Valiliği İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından gönderilen yazıya atıfta bulunarak, gıda güvenliğinde şeffaflığın artırılması amacıyla hayata geçirilen karekod sisteminin tüm işletmeler için zorunlu olduğunu belirtti. 28 Temmuz 2025 tarihi itibarıyla gıda satış ve toplu tüketim işletmelerinde karekod bulundurmanın zorunlu hale geldiğini ifade eden Akar, "Vatandaşlarımız artık 'Güvenilir Gıda' mobil uygulaması üzerinden işletmelerin denetim bilgilerine kolayca ulaşabilmekte ve gerekli durumlarda şikâyet oluşturabilmektedir. Bu uygulama hem tüketici güvenini artırmakta hem de sektörümüzde kaliteyi yükseltmektedir" dedi. Son dönemde yapılan denetimlerde bazı işletmelerde karekod bulunmadığı veya görünür şekilde asılmadığının tespit edildiğini vurgulayan Akar, bu durumun ciddi yaptırımlara yol açtığını kaydederek, "2026 yılı itibarıyla karekod bulundurmayan veya uygun şekilde sergilemeyen işletmelere 132 bin 108 TL idari para cezası uygulanmaktadır. Üyelerimizin herhangi bir mağduriyet yaşamaması adına bu konuya azami hassasiyet göstermeleri büyük önem taşımaktadır" ifadelerini kullandı. Ünye Ticaret ve Sanayi Odası olarak tüm üye işletmelere çağrıda bulunan Akar, karekodların tüketicilerin kolaylıkla görebileceği alanlarda bulundurulmasının zorunlu olduğunu yineledi. Karekod başvurusu yapmak isteyen işletmelerin "Güvenilir Gıda" sistemi üzerinden işlemlerini hızlı ve kolay şekilde gerçekleştirebildiğini belirten Akar, tüm işletmeleri yasal yükümlülüklerini yerine getirmeye ve uygulamaya tam uyum sağlamaya davet etti. Kaynak : PERRE
ORDU (PERRE) - Şeriban ÖZÇAKMAK - Ünye TSO Başkanı İrfan Akar, gıda işletmelerinde karekod uygulamasının zorunlu olduğunu hatırlatarak, kurallara uymayan işletmelere 132 bin lirayı aşan idari para cezası uygulandığını bildirdi.

Ünye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İrfan Akar, gıda işletmelerinde karekod uygulamasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Akar, T.C. Ordu Valiliği İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından gönderilen yazıya atıfta bulunarak, gıda güvenliğinde şeffaflığın artırılması amacıyla hayata geçirilen karekod sisteminin tüm işletmeler için zorunlu olduğunu belirtti.

28 Temmuz 2025 tarihi itibarıyla gıda satış ve toplu tüketim işletmelerinde karekod bulundurmanın zorunlu hale geldiğini ifade eden Akar, "Vatandaşlarımız artık 'Güvenilir Gıda' mobil uygulaması üzerinden işletmelerin denetim bilgilerine kolayca ulaşabilmekte ve gerekli durumlarda şikâyet oluşturabilmektedir. Bu uygulama hem tüketici güvenini artırmakta hem de sektörümüzde kaliteyi yükseltmektedir" dedi.

Son dönemde yapılan denetimlerde bazı işletmelerde karekod bulunmadığı veya görünür şekilde asılmadığının tespit edildiğini vurgulayan Akar, bu durumun ciddi yaptırımlara yol açtığını kaydederek, "2026 yılı itibarıyla karekod bulundurmayan veya uygun şekilde sergilemeyen işletmelere 132 bin 108 TL idari para cezası uygulanmaktadır. Üyelerimizin herhangi bir mağduriyet yaşamaması adına bu konuya azami hassasiyet göstermeleri büyük önem taşımaktadır" ifadelerini kullandı.

Ünye Ticaret ve Sanayi Odası olarak tüm üye işletmelere çağrıda bulunan Akar, karekodların tüketicilerin kolaylıkla görebileceği alanlarda bulundurulmasının zorunlu olduğunu yineledi.

Karekod başvurusu yapmak isteyen işletmelerin "Güvenilir Gıda" sistemi üzerinden işlemlerini hızlı ve kolay şekilde gerçekleştirebildiğini belirten Akar, tüm işletmeleri yasal yükümlülüklerini yerine getirmeye ve uygulamaya tam uyum sağlamaya davet etti.

Kaynak : PERRE

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mutajans.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.