PROMOSYON

Kılıçdaroğlu: Bu bir devlet krizidir... Kimler malı götürdü bir görelim!

GENEL 06.10.2026 - 15:46, Güncelleme: 06.10.2026 - 15:46 197 kez okundu.
 

Kılıçdaroğlu: Bu bir devlet krizidir... Kimler malı götürdü bir görelim!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, grup toplantısında SPK, Hazine ve Maliye yönetimi ile iktidar içi hesaplaşmalara dikkat çekerek istifa ve soruşturma çağrısı yaptı. Partisinin grup toplantısında sermaye piyasalarına ilişkin iddiaları gündeme taşıyan Kılıçdaroğlu, "Bu bir devlet krizidir" dedi.ANKARA (İGFA) - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Konuşmasının önemli bölümünü sermaye piyasalarında yaşandığını öne sürdüğü usulsüzlük ve manipülasyon iddialarına ayıran Kılıçdaroğlu, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Sermaye Piyasası Kurulu’na (SPK) yönelik eleştirilerde bulundu. Kılıçdaroğlu, doğrudan sorumlu olan, denetim görevini yürüten ve gelişmeleri görme yetkisine sahip bürokratların görevlerinden alınmasını istedi. “KİMLER MALI GÖTÜRDÜ BİR GÖRELİM” Fon işlemlerine ilişkin iddiaların tüm yönleriyle araştırılması gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, 5 milyon lira ve üzerinde fona para yatıran ve 2026 Ağustos-Eylül döneminde paralarını çeken kişilerin kimlik, unvan ve para miktarı bilgilerinin açıklanması çağrısında bulundu. Kılıçdaroğlu, bu bilgilerin gizlenmesi halinde sorumluların da sürecin parçası olacağını öne sürerek, olayın bütün ayrıntılarının ortaya çıkarılması için bağımsız uzmanların da yer alacağı özel bir komisyon kurulmasını istedi. CHP lideri, soruşturmanın “suç örgütü” kapsamında ele alınması gerektiğini savundu. SPK VE MEHMET ŞİMŞEK'E İSTİFA ÇAĞRISI Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e de seslenen Kılıçdaroğlu, Şimşek'in kişisel dürüstlüğünü tartışmadığını ancak yönetim anlayışını eleştirdiğini söyledi. Kılıçdaroğlu, “Sayın Mehmet Şimşek'in dürüstlüğüne bir şey demiyorum fakat yönetim sıfır” ifadelerini kullandı. Bakan Mehmet Şimşek'in başkanlığında Finansal İstikrar Komitesi'nin toplandığını ve alınan kararların gereğinin yapılması amacıyla SPK'ya iletildiğini öne süren Kılıçdaroğlu, SPK'nın söz konusu kararları yaklaşık 10 ay beklettiğini iddia etti. Kılıçdaroğlu, bu süreçte borsadaki usulsüzlüklerin devam ettiğini savunarak Şimşek'e istifa çağrısında bulundu. “AK PARTİ İÇİNDEKİ HESAPLAŞMA DA ARAŞTIRILMALI” Fon iddialarının siyasi boyutunun da araştırılması gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, AK Parti içindeki olası güç mücadelesinin de incelenmesi gerektiğini söyledi. CHP lideri Kılıçdaroğlu, “AK Parti içindeki hesaplaşmalara da bakmamız lazım. ‘Erdoğan giderse kim gelecek’ acaba bu fon olayının arkasında bu hesaplaşma mı var?” diye konuştu. Yaşananların faturasının vatandaşlara çıktığını savunan Kılıçdaroğlu, “Vatandaşı soyarak hesaplaşamazsınız. Borsa üzerinden manipülasyon yaptırarak hesaplaşamazsınız” dedi. Kılıçdaroğlu, konuşmasının sonunda devletin adalet dağıtması ve devleti yönetenlerin halka hesap vermesi gerektiğini belirterek, gündeme getirdiği iddiaların araştırılmasını istedi. https://youtu.be/gaI2qnMnJEg

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, grup toplantısında SPK, Hazine ve Maliye yönetimi ile iktidar içi hesaplaşmalara dikkat çekerek istifa ve soruşturma çağrısı yaptı. Partisinin grup toplantısında sermaye piyasalarına ilişkin iddiaları gündeme taşıyan Kılıçdaroğlu, "Bu bir devlet krizidir" dedi.

ANKARA (İGFA) - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Konuşmasının önemli bölümünü sermaye piyasalarında yaşandığını öne sürdüğü usulsüzlük ve manipülasyon iddialarına ayıran Kılıçdaroğlu, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Sermaye Piyasası Kurulu’na (SPK) yönelik eleştirilerde bulundu.

Kılıçdaroğlu, doğrudan sorumlu olan, denetim görevini yürüten ve gelişmeleri görme yetkisine sahip bürokratların görevlerinden alınmasını istedi.

“KİMLER MALI GÖTÜRDÜ BİR GÖRELİM”

Fon işlemlerine ilişkin iddiaların tüm yönleriyle araştırılması gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, 5 milyon lira ve üzerinde fona para yatıran ve 2026 Ağustos-Eylül döneminde paralarını çeken kişilerin kimlik, unvan ve para miktarı bilgilerinin açıklanması çağrısında bulundu. Kılıçdaroğlu, bu bilgilerin gizlenmesi halinde sorumluların da sürecin parçası olacağını öne sürerek, olayın bütün ayrıntılarının ortaya çıkarılması için bağımsız uzmanların da yer alacağı özel bir komisyon kurulmasını istedi.

CHP lideri, soruşturmanın “suç örgütü” kapsamında ele alınması gerektiğini savundu.

SPK VE MEHMET ŞİMŞEK'E İSTİFA ÇAĞRISI

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e de seslenen Kılıçdaroğlu, Şimşek'in kişisel dürüstlüğünü tartışmadığını ancak yönetim anlayışını eleştirdiğini söyledi. Kılıçdaroğlu, “Sayın Mehmet Şimşek'in dürüstlüğüne bir şey demiyorum fakat yönetim sıfır” ifadelerini kullandı. Bakan Mehmet Şimşek'in başkanlığında Finansal İstikrar Komitesi'nin toplandığını ve alınan kararların gereğinin yapılması amacıyla SPK'ya iletildiğini öne süren Kılıçdaroğlu, SPK'nın söz konusu kararları yaklaşık 10 ay beklettiğini iddia etti.

Kılıçdaroğlu, bu süreçte borsadaki usulsüzlüklerin devam ettiğini savunarak Şimşek'e istifa çağrısında bulundu.

“AK PARTİ İÇİNDEKİ HESAPLAŞMA DA ARAŞTIRILMALI”

Fon iddialarının siyasi boyutunun da araştırılması gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, AK Parti içindeki olası güç mücadelesinin de incelenmesi gerektiğini söyledi. CHP lideri Kılıçdaroğlu, “AK Parti içindeki hesaplaşmalara da bakmamız lazım. ‘Erdoğan giderse kim gelecek’ acaba bu fon olayının arkasında bu hesaplaşma mı var?” diye konuştu.

Yaşananların faturasının vatandaşlara çıktığını savunan Kılıçdaroğlu, “Vatandaşı soyarak hesaplaşamazsınız. Borsa üzerinden manipülasyon yaptırarak hesaplaşamazsınız” dedi.

Kılıçdaroğlu, konuşmasının sonunda devletin adalet dağıtması ve devleti yönetenlerin halka hesap vermesi gerektiğini belirterek, gündeme getirdiği iddiaların araştırılmasını istedi.

https://youtu.be/gaI2qnMnJEg

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mutajans.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
Radyo Dinle