Mersin'de tescilli Lamas limonunda hasat başladı

Ekonomi (AA) - Anadolu Ajansı | 22.12.2023 - 11:38, Güncelleme: 21.12.2023 - 11:54 394+ kez okundu.
 

Mersin'de tescilli Lamas limonunda hasat başladı

MERSİN (AA) - Mersin'in Erdemli ilçesinde hasadına başlanan coğrafi işaret tescilli Lamas limonu, dalında kilogramı 5 liradan alıcı buldu.Narenciye üretimiyle öne çıkan ilçede, yaklaşık 55 bin dekarda yetiştirilen limonun hasadı başladı.Sabah erken saatlerde bahçelere giden işçiler, topladıkları ürünleri sandıklara yerleştirdi.Kilogramı 5 liradan satılan Lamas limonları, kamyonetlerle soğuk hava depolarına taşındı.Üretici Erdoğan Yaşar, gazetecilere, hasadın nisana kadar süreceğini söyledi.Lamas limonunun, uzun raf ömrüne sahip olduğunu dile getiren Yaşar, "Ürünleri yurt içine pazarlamanın yanı sıra Rusya, Romanya, Ukrayna, Azerbaycan, Ermenistan ve Bulgaristan gibi birçok ülkeye ihraç ediyoruz." dedi.Yaşar, ürün fiyatının artmasını beklediklerini belirterek, "Devletimizin ihracatta ton başına verdiği 1000 liralık teşvik, piyasaya canlılık getirdi. Sayın Cumhurbaşkanı'mız ile Tarım ve Orman Bakanlığı'mızdan teşvikin 2 bin liraya çıkarılmasını arzu ediyoruz." diye konuştu.İşçilerden Gülsüm Güngör de hasatta genelde kadınların çalıştığını ifade etti.

MERSİN (AA) - Mersin'in Erdemli ilçesinde hasadına başlanan coğrafi işaret tescilli Lamas limonu, dalında kilogramı 5 liradan alıcı buldu.

Narenciye üretimiyle öne çıkan ilçede, yaklaşık 55 bin dekarda yetiştirilen limonun hasadı başladı.

Sabah erken saatlerde bahçelere giden işçiler, topladıkları ürünleri sandıklara yerleştirdi.

Kilogramı 5 liradan satılan Lamas limonları, kamyonetlerle soğuk hava depolarına taşındı.

Üretici Erdoğan Yaşar, gazetecilere, hasadın nisana kadar süreceğini söyledi.

Lamas limonunun, uzun raf ömrüne sahip olduğunu dile getiren Yaşar, "Ürünleri yurt içine pazarlamanın yanı sıra Rusya, Romanya, Ukrayna, Azerbaycan, Ermenistan ve Bulgaristan gibi birçok ülkeye ihraç ediyoruz." dedi.

Yaşar, ürün fiyatının artmasını beklediklerini belirterek, "Devletimizin ihracatta ton başına verdiği 1000 liralık teşvik, piyasaya canlılık getirdi. Sayın Cumhurbaşkanı'mız ile Tarım ve Orman Bakanlığı'mızdan teşvikin 2 bin liraya çıkarılmasını arzu ediyoruz." diye konuştu.

İşçilerden Gülsüm Güngör de hasatta genelde kadınların çalıştığını ifade etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mutajans.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.